fbpx
Oldal kiválasztása

BarZak sztori

Írta: Asztalos Péter

2020.07.21.
BarZak sztori kapcsán mutatunk néhány fotót magunkról.

A BarZak vállalkozásunk kezdetekben még nem viselte a BarZak nevet. Miért? Azért, mert még akkoriban nem is született meg sem Barnabás, sem Zakariás gyermekünk, akikről elnevezhettük volna.

Még BarZak nélküli Ponyvakészítés

Egy kisteherautó és egy traktor pótkocsi ponyvája , amit a BarZak a ponyvakészítéssel foglalkozó évei alatt készített.
Egy kisteherautó és egy traktor pótkocsi ponyvája , amit a BarZak a ponyvakészítéssel foglalkozó évei alatt készített.

Még a kezdetek kezdetén az otthonunk garázsában Ponyvakészítés végeztem. Igazi család barát munkahely abból a szempontból, hogy mindig otthon voltam. Másrészt viszont volt veszélyes része is, hiszen a teherautók, amikre a ponyvákat gyártottam, mindig az udvarunkon álltak, ami nem volt éppenséggel gyerekbarát. De nem ez volt a legnagyobb probléma. Hanem a válság, ami 2008-ban bekövetkezett. Teljesen tönkretette a vállalkozásomat. Nem volt más lehetőség, mint előre.

BarZak Manufaktúra

A BarZak Manufaktúrát a 2008-as válság következménye hozta világra. 2011-ig próbáltam a ponyvakészítést életben tartani, de egyszerűen a ponyvakészítésre nem volt megrendelés. Becsuktam ezt az ajtót és kinyílt egy másik. Lehetőséget kaptam a Váll-Ker Kft-től és részt vállaltunk a kandalló gyártásban, mint külsős cég. Remek lehetőség volt ez a számunkra, a vállalkozásunk szépen fejlődött és gyarapodott. Közben megszületett Barnabás, aztán Zakariás nevű kisfiunk, így lett a vállalkozásunk neve BarZak.

Egy bérelt csarnok és 3 ember. Így kezdtük 2011-ben. Ami pedig ehhez társult: lelkesedés, hit és szorgalom, az újító gondolkodás vágya, valamint az ezek kohéziójából megszülető cselekedet.

A háromfős, kis cég lakatosipari vállalkozásként működött, amelyet kiegészített a ponyvakészítés. Partnereink és megrendelőink megbecsülése tette lehetővé, hogy hamarosan megvásárolhattuk addigi bérleményünket. Ekkor már a BarZak Kft. egy 1000 négyzetméteres telephelyen működött. Vállalkozásunk életében ez volt talán az első olyan mérföldkő, melyre kockánként tudtunk építkezni.

2014-ben kezdtük meg az egyedi tervezésű fém használati eszközök gyártását, amelyet 2015-ben Budapesten, a Construma Otthon Design kiállításon mutathattunk meg a közönségnek, akik reményeink szerint a termékekben a képzelőerőt, a minőséget és az igényességre való törekvést is láthatták. Ennek bizonyítéka volt az a díj, amelyet a kiállításon nyertünk el.

BarZak Manufaktúra Construma kiállításon megnyerte a legszebb stand díjat.
BarZak Manufaktúra Construma kiállításon megnyerte a legszebb stand díjat.

2016-ban már 15-en hittük ugyanezt, hogy egyetlen dologban nem kötünk kompromisszumot: a minőségben. Az egyedi termékek mellett egyre több megkeresés érkezett felénk, 4 cégnek is gyártottunk nagy darabszámú termékeket.

De nem éreztük a lelkesedést a lakatos szakma iránt. Ezért folyamatosan kerestük a lehetőségeket, hogy mivel foglalkozzunk a jövőben, amit szívvel lélekkel tudunk csinálni.

BarZak Takarítószolgálat

A Construma kiállítással egy időben indítottuk útjára a cég újabb „gyermekét”, a BarZak Takarítószolgálatot, amely a lakossági és céges ügyfeleket egyaránt kiszolgál.

Egy budapesti utazás alkalmával jött az ötlet: alapítsunk egy Takarítószolgálatot! Micsoda ötlet, gondoltuk. Biztosak voltunk abban, hogy mindenki erre vágyik. Erre! De mire is? Ezen csak később gondolkodtunk el. Ekkor már Dorottya kislányunk is megszületett és gondolkoztunk is azon, hogy megváltoztassuk a vállalkozásunk nevét. Sajnos a bürokrácia miatt ez elmaradt.

Tehát a Takarítószolgálat, mint ötlet tetszett, így belevágtunk. Elképzeltük, hogy egy 6 fős brigád egy nap alatt pikk-pakk kitakarít egy egész házat A-tól Z-ig. Jól hangzott, de végül nem így lett. Jött a rengeteg információ, hogy mi mindenre van szükségünk ehhez a vállalkozáshoz. Amiben biztosak voltunk, hogy a legjobb minőségű takarítás mellett tesszük le a voksunkat. Szerencsénkre telefonos ismeretségbe kerültünk a Flor Kft. egyik vezetőjével, Horváth Tiborral aki mindenben segített minket. Neki köszönhetjük, hogy valódi minőséget képviselünk mind módszertanilag, mind eszközparkban, mind pedig a tisztítószerek tekintetében a mai napig.

A lakossági ügyfeleknek nem csupán tiszta otthont és kellemes illatot adunk, hanem 15 perc olyan nyugalmat, amelyet mindenki megérdemel. Mai napig működik a Takarítószolgálat, amelyben a „Takarító Tündérek” tesznek meg mindent a portalanságért. A vállakozás ezen részét a kezdetek óta Rippa Zsoltné Timi lelkiismeretesen és profin vezeti .

A BarZak Takarítószolgálat módszere a színkódolás ezzel biztosítja a teljes higiéniát.
A BarZak Takarítószolgálat módszere a színkódolás ezzel biztosítja a teljes higiéniát.

A vállalkozási szférában az ipari létesítmények portalanítására is specializálódtunk, amelybe beletartozik az épületek külső homlokzatainak teljes pormentesítése, az irodák mennyezetének, falainak, illetve a magasan húzódó légtechnikai csövek portalanítása, olyan speciális porszívókkal, melyek kiválthatják az egyébként költséges alpinista technikát. A házak és lakások belső felületeinek takarítása kevésnek tűnt. Kívülről is igény volt a szépítésre. Így elkezdtünk ereszcsatorna- és térkőtisztítással is foglalkozni.

Ráadásul egyre nagyobb igény jelentkezett a lakosban fellelhető kárpitok és szőnyegek tisztítására is. Ezekhez is a legjobb minőségű gépeket vásároltuk meg.

Ezen a ponton éreztük, hogy ez így túl sok! Nem tudunk mindenben a minőségi szolgáltatást nyújtani. Jött a kérdés: melyik kezünkbe harapjunk? Mindet nagyon szeretjük, mindegyik külön-külön remek vállalkozás, de így egyben nekünk túl soknak bizonyult.

Timiben bíztunk, ezért a BarZak Takarítószolgálatot újragondoltuk. A professzionális eszközök és tisztítószerek által biztosított szolgáltatást Timi lelkiismeretes munkája tette teljessé. Ma egy jól működő szolgáltatást tudunk kínálni tisztaságra vágyó ügyfeleinknek.

BarZak válások

Bizony a BarZak életében válásra is sorkerült. A BarZak vállalkozás számára lehetetlenné vált ennyi félét becsülettel elvégezni. Mint mindenre, erre is meghozta a sors a választ.

Kárpittisztítás

Szerencsés találkozásunk volt a Molnár családdal, akik átvették tőlünk a kárpittisztítás. Mostanra Ők a legprofibb „KárpitSzaki”-k a környéken. Részletesebben itt olvashatsz Róluk.

Ereszcsatorna tisztítás

Az ereszcsatorna tisztítását is egy kedves barátunk, Nagy-György Zoltán végzi el professzionálisan „Magassági tisztítás” néven. Részletesebben itt olvashatsz.

BarZak Szőnyegmosó

Amitől semmiképp sem szerettünk volna megválni az a szőnyegek tisztítása. Annyira megszerettük, hogy elhatároztuk a tökéletességig meg sem állunk. Fő küldetésünk az ügyfeleink elégedettsége lett. Minden megteszünk azért, hogy folyamatosan fejlesszük a technológiát és a szaktudásunkat is. Azt is fontosnak tartjuk, hogy a weboldalunkon szőnyegmosó szolgáltatásunkkal kapcsolatos információk mellett olyan ötleteket, jó tanácsokat, kulisszatitkokat osszunk meg, amiről azt gondoljuk hasznos.

  • Első cikk egy kis háttér információ rólunk, hogy hogyan jutottunk el a kárpittisztító gépes szőnyegtisztítástól a szőnyegmosásig. Voltak nehézségek, elakadások, de mindig a megoldást keressük és végül megtaláljuk.
  • Mivel sokféle nehézséggel kerültünk szembe, mire eljutottunk a szőnyegek tökéletes portalanításához, ezért komoly tapasztalat áll a hátunk mögött. Tehát érdekes cikkünk a porszívó választásról szól.
  • A tisztaság és a higiénia vajon ugyanazt jelenti? Kedvenc témánk a tisztaság.

Szeretettel ajánlom ezt a 2018-as felvételt!

Történt már meg Veled az, hogy hiába tisztítottad egyszerűen koszos és poros maradt a szőnyeged?

A BarZak Szőnyegmosóban ezért minden szőnyeget egy alapos porolás után a mosószobába teszünk. Miközben a szőnyeg samponos vízben ázik többször átkeféljük a súrológéppel azért, hogy minden szál megmozduljon. Kifejezetten tisztaságot szerető és higiéniára külön figyelmet fordító Hölgyeknek és Uraknak mossuk a szőnyegeit, hogy végre Ők is nyugodtan megrendelhessék a teljes átmosását a szeretett szőnyegüknek.

Más hasonló szőnyegtisztító cégekkel szemben mi minden szőnyegekre úgy tekintünk, mintha a sajátunk lenne. Vigyázunk rá és alaposak vagyunk. Még így is előfordulhat, hogy nem érjük el azt a célt, amit szerettél volna. Ha esetleg ezt érzed, amikor visszavisszük a szőnyeget, akkor élhetsz a BarZak féle Elégedettségi Garanciával:

  • vagy plusz költség nélkül újra kimossuk a szőnyeget,
  • vagy ha ezt nem szeretnéd, akkor visszaadjuk a szőnyegmosás árát.

Ha Te is szeretnéd ezt a pormentes élményt kipróbálni a szőnyegeden, akkor kattints a sárga gombra és rendeld meg online a szőnyegmosást és még cipekednek sem kell, hiszen házhoz megyünk érte!

Gondoskodom a szőnyeg tisztaságáról!

Hasonló bejegyzések

Életem első blog bejegyzése

Életem első blog bejegyzése

Szia kedves Olvasó! Nagy levegőt vettem és meghoztam azt a kockázatos döntést, hogy saját kezembe vegyem a családi vállalkozásunk online megjelenését. Ezért a már meglévő weboldalunkat töröltettem, miközben egy online tanfolyamon kezdtem megtanulni a weboldal...

bővebben

0 hozzászólás