fbpx
+36203630760 info@szonyegmoso.hu
Oldal kiválasztása

Tisztaság, mert mi ezt szeretjük!

0 hozzászólás

Írta: Asztalos Péter

2020.06.24.

Szereted, ha tisztaság vesz körbe?

Mert Te, akinek ugyanúgy fontos a tisztaság és a higiénia, mint nekünk, mi megértjük egymást. Az ilyen emberekre nagyobb szükség lenne a világnak, hiszen ha mindenki csak egy kicsit jobban odafigyelne a környezetére mennyivel szebb és tisztább világban élnénk!

Milyen lenne az élet nélküled? Milyen lenne az élet tisztaság és higiénia nélkül? Borzalmas.

Sokszor azzal a kétellyel hívtok fel, hogy nagyon szégyellitek, de borzasztóan koszos a szőnyegetek. Hidd el, hogy ezzel nincs semmi baj! A koszos és magukra nem adó embereket nem zavarja a szőnyege milyensége. Csak az látja a szőnyegen a koszt, aki szereti tisztaságot. Akinek igénye van a friss és a tiszta illatra.

Remek érzés, hogy Te olyan vagy, akit érdekel a környezete. Mert aki látja a koszt a szőnyegen, az biztosan látja az utcán eldobott szemetet is. Tegyünk együtt a környezetünk tisztaságáért! Ehhez nem kell más csak a jószándék.

Fontos a tisztaság és a higiénia!
Fontos a tisztaság és a higiénia!

A tisztaság biztosan fél egészség?

A magyar közmondás szerint is: “A tisztaság fél egészség.” Valóban így van? Voltál már úgy, hogy hatalmas kupi és kosz volt otthon miközben a lelki állapotod is egyre mélyebbre süllyedt? Aztán amikor szép rendet tettél magad körül, akkor egyszer csak a lelki és akár a fizikai problémák is megszűntek?

Persze a túlzásba vitt takarítás sem tesz jót. Meg kell találnod az arany középutat! Ha túl sok vegyszert használsz a háztartásod tisztán tartásához, akkor bizony könnyen tele lesz a közvetlen környezeted káros hatóanyagokkal. Ezért időnként érdemes a vegyszereket eltávolítani egy tisztavizes áttörléssel.

Tudtad, hogy ha magad tisztítod a szőnyegedet, akkor egyre több és több vegyszer kerül bele? De hogyan lehet kiszedni, ha már egyszer belekerült? Adok egy titkos jó tanácsot Neked. Neked, aki elolvasod ezt a cikket! A trükk az, hogy a kárpittisztító gépeddel dolgozz úgy, hogy csak tiszta vizet használsz az öblítés során. Legalább 4-szer, 5-ször szükséges átöblíteni a szőnyeget ahhoz, hogy legalább a tisztítószer egy része kijöjjön a szőnyeg szálai közül. Meglátod! Az 5. öblítésnél fogod kiszívni a legkoszosabb vizet. Szőnyegmosás vagy szőnyegtisztítás?

Tisztaság fél egészség? Sok vegyszer miatt a környezetünkbe túl sok káros hatóanyag kerül?
Tisztaság fél egészség? Sok vegyszer miatt a környezetünkbe túl sok káros hatóanyag kerül?

Van remény a tisztaság terén!

Ugye a szappanozás után a kezedet le szoktad tiszta vízzel öblíteni, sőt a tányérról is leöblíted a mosogatószert? Miért lenne ez másképp a szőnyeggel? Pontosan ezt tesszük a BarZak Szőnyegmosóban! A szőnyeg mosásának utolsó fázisa az öblítés. Egy hatalmas csőbe tesszük a szőnyegeket, ami forgás közben kicsapja a vegyszert és a maradék koszt a szőnyegből, miközben tiszta vízzel átöblítjük.

Mitől vagy más, ha szereted a tisztaságot? Miért érzed jobban magadat, ha a szőnyegből is a friss illat száll? Miért pakolsz mindig? Miért engeded be mégis a kutyát, ha esik az eső és hagyod, hogy összekoszolja a szőnyegedet? Ami másoknak furcsa, az neked természetes. Örülünk, ha neked moshatjuk ki a szőnyegedet, mert biztosan szakértő szemekkel értékeled a munkánkat. Ha szükség van rá, kétszer is kimosunk egy szőnyeget. Legfontosabb küldetésünk, hogy Te elégedett legyél a szőnyeggel, amikor visszakapod tőlünk! Mi ezzel tudunk a háztartásod tisztaságához hozzájárulni.

Tiszta vizes öblítés a vegyszer használata után. Még a szőnyegen is!
Tiszta vizes öblítés a vegyszer használata után. Még a szőnyegen is!

Milyen kapcsolat van a tisztaság és a színkódolás között?

Kedvenc témám a tisztaság és a higiénia terén a színkódolás. Már régebben is írtam erről, azt a itt olvashatod. Van egy nagyon érdekes felmérés miszerint az emberek több mint fele a tisztaságot a higiéniával társítja. A csillogó tisztaság azonban nem feltétlenül jelent higiénikus környezetet (pl. a baktériumok nem láthatóak).

A megfelelő higiénia elérésére a takarításhoz ajánlok egy jól alkalmazható módszert, ami számodra is elérhető és nem jelent plusz kiadást a családnak. Ez a módszer a 4 szín technológia: ami azt jelenti, hogy az otthonodban lévő különböző típusú helyiségeket különböző színű eszközökkel takarítod.

Tisztaság és higiénia a színkód módszer használatával.
Tisztaság és higiénia a színkódolás módszerével.

Piros

Piros színt csakis kizárólag a wc-ben használj! Tehát piros kesztyű, piros törlőkendő vagy piros szivacs és piros kisvödör, amikkel csak és kizárólag a wc-t takarítsd! Mivel a piros színű szivaccsal csak a wc-ben takarítasz, ezért az kizárt, hogy a wc-ből bármi átkerüljön az étkezőasztalodra.

Sárga

Sárga törlőkendővel, szivaccsal, és kisvödörrel dolgozz a fürdőszobában! Nagyon sok helyen együtt van a wc és a fürdő, és még ilyenkor se keverd össze a színeket: a wc-t és környékét pirossal, az egyéb felületeket a sárga színű eszközökkel tisztítsd.

Zöld

Zöld színnel a konyhában és az étkezőben, tehát az ételek környékén dolgozz! Használj zöld kesztyűt, zöld szivacsot, törlőkendőt és zöld kisvödröt.

Kék

Kék színű kesztyűt, kék kendőt, kék vödröt használj az általános portörlésre a lakás egyéb helyiségeiben. Ugye milyen egyszerű és egyben nagyszerű?

Portalan gondtalanságot kívánok!

Hasonló bejegyzések

Életem első blog bejegyzése

Életem első blog bejegyzése

Szia kedves Olvasó! Nagy levegőt vettem és meghoztam azt a kockázatos döntést, hogy saját kezembe vegyem a családi vállalkozásunk online megjelenését. Ezért a már meglévő weboldalunkat töröltettem, miközben egy online tanfolyamon kezdtem megtanulni a weboldal...

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük