fbpx
Oldal kiválasztása

Hogyan használd helyesen a vegyszereket és tisztítóeszközöket, hogy valódi tisztaság vegyen körül?

Írta: Asztalos Péter

2020.06.24.
a tiszta vizes átmosás és törlés pofon egyszerű, ám annál fontosabb technika

Ezt a cikket azért írom, hogy felhívjam a figyelmedet a tiszta vizes átmosás és törlés pofon egyszerű, ám annál fontosabb technikájára. 

Azt is megtudod belőle, 

  • miért fontos a vegyszermaradékok eltávolítása a szőnyeg szálai közül, 
  • hogyan teremthetsz igazi tisztaságot az otthoni kárpittiszítás során 
  • miért ne szabadkozz soha, ha koszos szőnyeget küldesz hozzánk kimosatni. 
    + írok a kedvencemről, a színkódolt takarítóeszközökről is!

Ciki-e a koszos szőnyeg?

Rettenetesen szégyellem, de borzasztóan koszos a szőnyegem!

– sokan, sokszor ezzel a szabadkozással hívtok fel. 

A válaszunk csípőből ez: Nincs semmi baj! 

És ezt komolyan is gondoljuk, mert tudjuk, azért hívsz és azért szabadkozol, mert Te olyan vagy, akit érdekel a környezete. Hidd el, hogy az igazán koszos és magukra nem adó embereket nem zavarja a szőnyegük állapota. 

Csak az látja a szőnyegen a koszt, aki szereti tisztaságot. Akinek igénye van a friss és a tiszta illatra.

Remek érzés olyanokkal találkozni, akik látják a koszt a szőnyegen. 

Aki látja a koszt a szőnyegen, az biztosan látja az utcán eldobott szemetet is.   

Te is az igazi tisztaságot keresed?

De tudtad, hogy az otthoni takarítás során mennyi vegyszert hagyunk a különböző felületeken? 

A túlzásba vitt takarítás sem tesz jót. Meg kell találnunk az arany középutat! 

Ha túl sok vegyszert használsz a háztartásod tisztán tartásához, akkor bizony könnyen tele lesz a közvetlen környezeted káros hatóanyagokkal. 

Ugye a szappanozás után a kezedet le szoktad tiszta vízzel öblíteni, sőt a tányérról is leöblíted a mosogatószert?

Javaslom, hogy a takarítószereket is mindig távolítsd el egy vizes áttörléssel!

Titkos jótanács otthoni szőnyegtisztításhoz

Ha magad tisztítod a szőnyegedet, akkor abban is egyre több és több vegyszer halmozódik fel. 

Miért baj ez? 

Mert ettől rohamosan szürkülni kezd, anyaga keményedik, csúnyul. Csak egy darabig tűnik szépnek, de a benne maradt tisztítószer mágnesként vonzza magához a piszkot, port. Ezt jobb elkerülni!

De hogyan lehet kiszedni a vegyszert, ha már egyszer belekerült? 

4-5-ször is át kell öblíteni a szőnyeget ahhoz, hogy legalább a tisztítószer egy része kijöjjön a szálai közül. A trükk egyszerű: a kárpittisztító géppel dolgozz úgy, hogy csak tiszta vizet használsz az öblítés során! Meglátod, az 5. öblítésnél fogod kiszívni a legkoszosabb vizet. 

Ez még mindig nem a tökéletes tisztaság, de a házilagos megoldások közül az egyetlen, amivel igazán szép eredményt lehet elérni. 

Van remény a tisztaság terén!

A szőnyeg mosásának utolsó fázisa a BarZak Szőnyegmosóban is az öblítés. Mi egy hatalmas csőbe tesszük a szőnyegeket, ami forgás közben kicsapja a vegyszert és a maradék koszt a szőnyegből, miközben tiszta vízzel átöblítjük.

Ha többet is megtudnál arról, mitől lesz mélyen tiszta és teljesen vegyszermentes a szőnyeged, olvasd el ezt a cikkünket: Szőnyegmosás vagy szőnyegtisztítás?

Tisztaság és színkódolás?

Kedvenc témám a tisztaság és a higiénia terén a színkódolás. Már régebben is írtam erről, azt a cikket itt olvashatod. Egy érdekes felmérés szerint az emberek több mint fele a tisztaságot a higiéniával társítja. A csillogó tisztaság azonban nem feltétlenül jelent higiénikus környezetet, hiszen a baktériumok nem láthatóak!

A higiénikus tisztaság eléréséhez jól alkalmazható módszer a 4 szín technológia.  Számodra is elérhető és nem jelent plusz kiadást a családnak. 

Hogyan működik? Az otthonodban lévő különböző típusú helyiségeket takartítsd különböző színű eszközökkel!

Piros

Piros színt csakis kizárólag a wc-ben használj! Tehát piros kesztyű, piros törlőkendő vagy piros szivacs és piros kisvödör, amikkel csak és kizárólag a wc-t takarítsd! Mivel a piros színű szivaccsal csak a wc-ben takarítasz, ezért az kizárt, hogy a wc-ből bármi átkerüljön az étkezőasztalodra.

Sárga

Sárga törlőkendővel, szivaccsal, és kisvödörrel dolgozz a fürdőszobában! Nagyon sok helyen együtt van a wc és a fürdő, és még ilyenkor se keverd össze a színeket: a wc-t és környékét pirossal, az egyéb felületeket a sárga színű eszközökkel tisztítsd.

Zöld

Zöld színnel a konyhában és az étkezőben, tehát az ételek környékén dolgozz! Használj zöld kesztyűt, zöld szivacsot, törlőkendőt és zöld kisvödröt.

Kék

Kék színű kesztyűt, kék kendőt, kék vödröt használj az általános portörlésre a lakás egyéb helyiségeiben.

Ugye milyen egyszerű és egyben nagyszerű?

A tisztaság biztosan fél egészség?

A magyar közmondás szerint „A tisztaság fél egészség.” Te mit gondolsz erről? Voltál már úgy, hogy hatalmas kupi és kosz vett körül, amitől már valósággal rosszul voltál? 

Sokszor a rumli nem csak a szemünket zavarja, hanem fizikai és lelki tüneteket is okoz! Onnan lehet tudni, hogy ez a baj, hogy amikor végül szép rendet teszünk, akkor egyszer csak megszűnik a rossz közérzetünk és hangulatunk.

Milyen lenne az élet tisztaság és higiénia nélkül? 

Borzalmas, nem?

Neked, aki idáig jutottál ennek a cikknek az elolvasásával, ugyanúgy fontos a tisztaság és a higiénia, mint nekünk.

Mitől vagy más, ha szereted a tisztaságot? Miért érzed jobban magadat, ha a szőnyegből is a friss illat száll? Miért pakolsz-takarítasz olyan sokat? És miért engeded be mégis a kutyát, ha esik az eső? Miért hagyod, hogy összekoszolja a szőnyegedet? 

Mi – akik nem steril környezetben éljük a mindennapjainkat, de észrevesszük a koszt és teszünk ellene – megértjük egymást. 

Úgy gondoljuk, az  ilyen emberekből kellene több, hiszen ha mindenki csak egy kicsit jobban odafigyelne a környezetére, sokkal szebb és tisztább világban élhetnénk!

Örülünk, ha te jössz hozzánk szőnyeget mosatni. Akkor is, ha kutyatappancs-nyomokkal kell megküzdenünk! Kattints ide és hívj minket pironkodás nélkül!

Ha szükség van rá, kétszer is kimossuk a szőnyegedet és tudjuk, te biztosan szakértő szemekkel fogod értékelni a munkánkat. 

Legfontosabb küldetésünk, hogy elégedett legyél, amikor szőnyegedet visszakapod tőlünk! 

Hasonló bejegyzések

BarZak sztori

BarZak sztori

BarZak Szőnyegmosó fő küldetése, hogy az ügyfeleink elégedettsége 100%-os legyen.

bővebben
Életem első blog bejegyzése

Életem első blog bejegyzése

Szia kedves Olvasó! Nagy levegőt vettem és meghoztam azt a kockázatos döntést, hogy saját kezembe vegyem a családi vállalkozásunk online megjelenését. Ezért a már meglévő weboldalunkat töröltettem, miközben egy online tanfolyamon kezdtem megtanulni a weboldal...

bővebben

0 hozzászólás