fbpx
Oldal kiválasztása

Tisztaság, mert mi ezt szeretjük!

Írta: Asztalos Péter

2020.06.24.
Tisztaság és higiénia. Küldetésünk a szőnyegek tisztasága.

Szereted, ha tisztaság vesz körbe?

Mert Te, akinek ugyanúgy fontos a tisztaság és a higiénia, mint nekünk, mi megértjük egymást. Az ilyen emberekre nagyobb szükség lenne a világnak, hiszen ha mindenki csak egy kicsit jobban odafigyelne a környezetére mennyivel szebb és tisztább világban élnénk!

Milyen lenne az élet nélküled? Milyen lenne az élet tisztaság és higiénia nélkül? Borzalmas.

Sokszor azzal a kétellyel hívtok fel, hogy nagyon szégyellitek, de borzasztóan koszos a szőnyegetek. Hidd el, hogy ezzel nincs semmi baj! A koszos és magukra nem adó embereket nem zavarja a szőnyege milyensége. Csak az látja a szőnyegen a koszt, aki szereti tisztaságot. Akinek igénye van a friss és a tiszta illatra.

Remek érzés, hogy Te olyan vagy, akit érdekel a környezete. Mert aki látja a koszt a szőnyegen, az biztosan látja az utcán eldobott szemetet is. Tegyünk együtt a környezetünk tisztaságáért! Ehhez nem kell más csak a jószándék.

Fontos a tisztaság és a higiénia!
Fontos a tisztaság és a higiénia!

A tisztaság biztosan fél egészség?

A magyar közmondás szerint is: „A tisztaság fél egészség.” Valóban így van? Voltál már úgy, hogy hatalmas kupi és kosz volt otthon miközben a lelki állapotod is egyre mélyebbre süllyedt? Aztán amikor szép rendet tettél magad körül, akkor egyszer csak a lelki és akár a fizikai problémák is megszűntek?

Persze a túlzásba vitt takarítás sem tesz jót. Meg kell találnod az arany középutat! Ha túl sok vegyszert használsz a háztartásod tisztán tartásához, akkor bizony könnyen tele lesz a közvetlen környezeted káros hatóanyagokkal. Ezért időnként érdemes a vegyszereket eltávolítani egy tisztavizes áttörléssel.

Tudtad, hogy ha magad tisztítod a szőnyegedet, akkor egyre több és több vegyszer kerül bele? De hogyan lehet kiszedni, ha már egyszer belekerült? Adok egy titkos jó tanácsot Neked. Neked, aki elolvasod ezt a cikket! A trükk az, hogy a kárpittisztító gépeddel dolgozz úgy, hogy csak tiszta vizet használsz az öblítés során. Legalább 4-szer, 5-ször szükséges átöblíteni a szőnyeget ahhoz, hogy legalább a tisztítószer egy része kijöjjön a szőnyeg szálai közül. Meglátod! Az 5. öblítésnél fogod kiszívni a legkoszosabb vizet. Szőnyegmosás vagy szőnyegtisztítás?

Tisztaság fél egészség? Sok vegyszer miatt a környezetünkbe túl sok káros hatóanyag kerül?
Tisztaság fél egészség? Sok vegyszer miatt a környezetünkbe túl sok káros hatóanyag kerül?

Van remény a tisztaság terén!

Ugye a szappanozás után a kezedet le szoktad tiszta vízzel öblíteni, sőt a tányérról is leöblíted a mosogatószert? Miért lenne ez másképp a szőnyeggel? Pontosan ezt tesszük a BarZak Szőnyegmosóban! A szőnyeg mosásának utolsó fázisa az öblítés. Egy hatalmas csőbe tesszük a szőnyegeket, ami forgás közben kicsapja a vegyszert és a maradék koszt a szőnyegből, miközben tiszta vízzel átöblítjük.

Mitől vagy más, ha szereted a tisztaságot? Miért érzed jobban magadat, ha a szőnyegből is a friss illat száll? Miért pakolsz mindig? Miért engeded be mégis a kutyát, ha esik az eső és hagyod, hogy összekoszolja a szőnyegedet? Ami másoknak furcsa, az neked természetes. Örülünk, ha neked moshatjuk ki a szőnyegedet, mert biztosan szakértő szemekkel értékeled a munkánkat. Ha szükség van rá, kétszer is kimosunk egy szőnyeget. Legfontosabb küldetésünk, hogy Te elégedett legyél a szőnyeggel, amikor visszakapod tőlünk! Kattints az oldal alján lévő sárga gombra és mi gondoskodunk a szőnyeged tisztaságáról.

Tiszta vizes öblítés a vegyszer használata után. Még a szőnyegen is!
Tiszta vizes öblítés a vegyszer használata után. Még a szőnyegen is!

Milyen kapcsolat van a tisztaság és a színkódolás között?

Kedvenc témám a tisztaság és a higiénia terén a színkódolás. Már régebben is írtam erről, azt a itt olvashatod. Van egy nagyon érdekes felmérés miszerint az emberek több mint fele a tisztaságot a higiéniával társítja. A csillogó tisztaság azonban nem feltétlenül jelent higiénikus környezetet (pl. a baktériumok nem láthatóak).

A megfelelő higiénia elérésére a takarításhoz ajánlok egy jól alkalmazható módszert, ami számodra is elérhető és nem jelent plusz kiadást a családnak. Ez a módszer a 4 szín technológia: ami azt jelenti, hogy az otthonodban lévő különböző típusú helyiségeket különböző színű eszközökkel takarítod.

Tisztaság és higiénia a színkód módszer használatával.
Tisztaság és higiénia a színkódolás módszerével.

Piros

Piros színt csakis kizárólag a wc-ben használj! Tehát piros kesztyű, piros törlőkendő vagy piros szivacs és piros kisvödör, amikkel csak és kizárólag a wc-t takarítsd! Mivel a piros színű szivaccsal csak a wc-ben takarítasz, ezért az kizárt, hogy a wc-ből bármi átkerüljön az étkezőasztalodra.

Sárga

Sárga törlőkendővel, szivaccsal, és kisvödörrel dolgozz a fürdőszobában! Nagyon sok helyen együtt van a wc és a fürdő, és még ilyenkor se keverd össze a színeket: a wc-t és környékét pirossal, az egyéb felületeket a sárga színű eszközökkel tisztítsd.

Zöld

Zöld színnel a konyhában és az étkezőben, tehát az ételek környékén dolgozz! Használj zöld kesztyűt, zöld szivacsot, törlőkendőt és zöld kisvödröt.

Kék

Kék színű kesztyűt, kék kendőt, kék vödröt használj az általános portörlésre a lakás egyéb helyiségeiben. Ugye milyen egyszerű és egyben nagyszerű?

Portalan gondtalanságot kívánok!

Kattints a sárga gomba és rendeld meg a szőnyegmosást. Gondoskodom a szőnyeged tisztaságáról!

Hasonló bejegyzések

BarZak sztori

BarZak sztori

BarZak Szőnyegmosó fő küldetése, hogy az ügyfeleink elégedettsége 100%-os legyen.

bővebben
Életem első blog bejegyzése

Életem első blog bejegyzése

Szia kedves Olvasó! Nagy levegőt vettem és meghoztam azt a kockázatos döntést, hogy saját kezembe vegyem a családi vállalkozásunk online megjelenését. Ezért a már meglévő weboldalunkat töröltettem, miközben egy online tanfolyamon kezdtem megtanulni a weboldal...

bővebben

0 hozzászólás